13.05.2022

Kovajuottajien pätevöinti – kaksi eri painosta voimassa

Kovajuottajien ja kovajuotto-operaattoreiden pätevöintistandardin uusin painos ISO 13585:2021:fi on julkaistu toukokuussa suomen- ja englanninkielisenä.

Edellinen painos jää voimaan

Uusi standardi julkaistiin pelkästään ISO-standardina, eli sitä ei vahvistettu vielä EN ISO -standardiksi, eikä sitä myöskään vahvistettu SFS-standardiksi. Edellinen painos EN ISO 13585:2012 päätettiin pitää voimassa, kunnes uusi standardi vahvistetaan EN ISO -standardiksi. Vahvistamisprosessissa kestää arviolta 1-2 vuotta.

Edellinen painos säilyy toistaiseksi yhdenmukaistettuna standardina ja tarjoaa tavan täyttää painelaitedirektiivin olennaiset turvallisuusvaatimukset, eli painelaitteiden kohdalla kannattaa käyttää vuoden 2012 painosta.

Merkittävät muutokset

Uuden painoksen merkittävimpiä muutoksia ovat oleellisten muuttujien ja pätevyysalueiden uusiminen, kovajuotto-operaattoreiden pätevöinnin selkeyttäminen, tarkastuksen ja testauksen viitestandardien päivittäminen ISO-standardeiksi sekä pätevyyden voimassaoloajan nostaminen kolmesta vuodesta viiteen vuoteen.

RSS Feed

Lue myös