08.04.2020

Kansallista betoniterässtandardia tarkennetaan – SFS 1300 rev. lausuntokierroksella 3.6.2020 saakka

Betoniteräksille ei ole tulossa CE-merkintää vielä hyvin pitkään aikaan. Tämän vuoksi jokainen eurooppalainen maa ylläpitää betoniteräksille omia vaatimustenmukaisuuden osoittamiskriteerejä ja niitä tukevaa standardikokoelmaa itsenäisesti.

Lähes poikkeuksetta kaikkien maiden betoniterässtandardit noudattavat eurooppalaista standardia EN 10080. Ainut standardista EN 10080 julkaistu versio on vuodelta 2005, mutta eurooppalainen betoniteräskomitea CEN/TC 459/SC 4 on tehnyt siitä vuosien saatossa useita työversioita eteenpäin. Vaikka työstettävässä standardissa on joitakin teknisiä kiistanalaisia kohtia edelleen, niin toisaalta standardiluonnokseen on sisällytetty joitakin sellaisia olennaisia teknisiä asioita, jotka useat maat ovat jo sisällyttäneet omiin revisioituihin kansallisiin standardeihin.

Tässä ehdotetaan kahden olennaisen teknisen asian huomioimista kansallisessa SFS 1300 betoniterässtandardissa:

Standardi SFS 1300/revisioitavat kohdat ovat lausunnolla 8.4. – 3.6.2020 ajan.

Linkki lausuntopyyntöön – maksuton, edellyttää kirjautumista. Linkin kautta pääset katsomaan lausuntokierroksella olevaa tekstiä muutosehdotuksista sekä halutessasi antamaan kommentteja.

Betoniterästen standardisoinnin kansallinen standardisointikomitea on K 54 Betoniteräkset, joka vastaa lausuntoprosessista sekä saapuneiden lausuntojen käsittelystä. Mikäli haluat osallistua komitean K 54 toimintaan, niin ole yhteydessä.

RSS Feed

Lue myös