15.06.2021

Webinaari 31.8.2021: Hammaspyörästandardit

Tervetuloa tiistaina 31.8. klo 9 webinaariin kuulemaan hammaspyöräteknologiasta ja hammaspyöriä koskevista standardeista.

Webinaarissa asiantuntijamme kertovat hammaspyörien SFS-ISO-standardeista ja niiden soveltamisesta hammaspyörien tilaamisessa. Tilaisuudessa pureudutaan tarkemmin myös hammaspyörien materiaaleihin ja lämpökäsittelyyn liittyviin standardeihin sekä hammasgeometriaan.

Alan standardeja esittelevät uransa hammaspyöräteknologian parissa tehnyt Juha Kekki sekä METSTAn asiantuntijat Jukka-Pekka Rapinoja ja Mika Vartiainen. SFS:n liiketoimintajohtaja Pirjetta Laine kertoo, miten eri tavoin standardeja voi hankkia.

Ohjelmassa

Avaus, yleistä standardeista ja hammaspyörästandardeista

Jukka-Pekka Rapinoja, METSTA

Jukka-Pekka Rapinoja toimii standardisoinnin asiantuntijana METSTAssa. J-P:n vastuualueella ovat mm. tekniset piirustukset ja ISO GPS-toleranssit, koneturvallisuus, hammaspyörät. Esityksessä saadaan yleiskuva hammaspyörästandardeihin.

Hammaspyöräteknologiaa

Juha Kekki, K60-komitean puheenjohtaja

Juha Kekki on tehnyt uransa hammasvaihdeteollisuudessa eri tehtävissä. Juha on METSTAn hammaspyöräkomitean K60 puheenjohtaja. Esityksessään Juha kertoo hammasgeometrian periaatteista ja niihin liittyvistä standardeista, piirustustiedoista, laadunvarmistuksesta sekä erilaisista vauriomuodoista.

Hammaspyörien materiaaleihin ja lämpökäsittelyyn liittyvät standardit

Mika Vartiainen, METSTA

Mika Vartiainen toimii METSTAssa materiaalistandardisoinnin asiantuntijana. Esityksessä käydään läpi materiaalistandardien sisältöä (mm. standardisarja EN ISO 683) sekä lämpökäsittelyn piirustusmerkintöjä (SFS-ISO 15787).

Standardien hankinta

Pirjetta Laine, SFS

 SFS:n liiketoimintajohtaja Pirjetta Laine kertoo eri tavoista hankkia standardeja.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä.

RSS Feed

Lue myös