06.06.2024

Webinaari 3.9.2024: Mallipohjainen tuotemäärittely (MBD)

Tervetuloa mukaan kuulemaan mallipohjaisesta tuotemäärittelystä ja missä sen osalta mennään tällä hetkellä Suomessa.

Mallipohjaisessa tuotemäärittelyssä (Model-based Definition, MBD) tuotteen geometria ja vaatimusmäärittely esitetään digitaalisena 3D-mallina. MBD-tuotemalliin voidaan linkittää myös muuta dataa, kuten asiakirjoja ja ohjeita. MBD-tuotemalli korvaa perinteisen piirustuksen kokonaan tai osittain. MBD:n kantavana ajatuksena on käyttää samaa digitaalista tuotemallia koko tuotteen suunnittelun ja valmistuksen arvoketjussa.

METSTA julkaisi juuri uuden MBD-oppaan, sarjassaan kolmannen. Tässä uudessa oppaassa pyritään valottamaan MBD:n käyttämistä ISO-standardeissa määritetyillä tavoilla. Pyrkimys on levittää hyviä käytäntöjä jo nyt, kun MBD on vasta pilotointivaiheessa suomalaisessa teollisuudessa. Oppaassa on tosielämän case-esimerkkejä yrityksestä, jossa sovelletaan jo osittain MBD:tä.

ISOn julkaisemaa MBD-standardia SFS-ISO 16792:2021 ollaan parhaillaan uudistamassa. Sen voimassa oleva painos on saatavana suomenkielisenä ja toimii hyvänä lähtökohtana uuden oppaan kanssa niille, jotka suunnittelevat siirtymistä MBD:n käyttöön.

Webinaarissa esitellään uutta opasta ja kuullaan teollisuuden puheenvuoroja MBD:n käyttämisestä ja käyttööottoprojekteista.

OHJELMA

9:00Avaus ja MBD-oppaan esittely
Jukka-Pekka Rapinoja, METSTA (30 min)
9:30Käyttötapaus
Juho Keskinen, Celltech Oy (15 min)
9:45Tauko
9:50Meneillään olevia MBD-projekteja
Mikko Paljakka, John Deere Forestry Oy
Franco Cavressi, Wärtsilä Finland Oy
10:20 Loppukeskustelu
10:30Webinaarin päätös

Webinaari on maksuton. Tallennamme tilaisuuden ja julkaisemme tallenteen METSTAn sivustolla.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

RSS Feed

Lue myös