06.06.2024

Webinaari 13.8.2024: Standardit osana opetusta

Standardien lukutaito ja niiden oikeanlainen soveltaminen on tärkeä taito työelämässä. Erityisesti tekniikan alalla standardien merkitys on suuri ja kasvamaan päin tulevaisuudessa. EU:ssa yhdenmukaistetuilla standardeilla on erityisasema lainsäädännön jatkeena useilla aloilla, mm. koneenrakennus, kyberturvallisuus, painelaitteet, teräsrakenteet ja rakentaminen.

METSTA ja SFS pyrkivät lisäämään tietoisuutta standardeista ja edistämään standardien käyttämistä Suomessa. Teknisten alojen oppilaitokset ja opettajat ovat tässä avainasemassa uusien osaajien kouluttajina. METSTA aloitti viime vuonna oppilaitoksille suunnattujen standardointiwebinaarien ja luentovierailujen järjestämisen. Seuraava opettajawebinaari järjestetään 13.8.2024.

OHJELMA 13.8.2024

Klo 14.00 Avaus (Päivi Brunou, METSTA)

klo 14.10 Standardien käyttäminen opettamisessa (J-P Rapinoja, METSTA)

klo 14.45 SFS Online, tekijänoikeudet ja viittaaminen (Reetta Riikonen, SFS)

  • Oppilaitosten Online-kokoelmien käyttäminen
  • Standardien tekijänoikeuksista
  • Standardien käyttäminen opinnäytteissä ja oikea viittaaminen

klo 15.15 METSTAn ja SFS:n oppilaitosyhteistyö (J-P Rapinoja, METSTA)

klo 15.20 Loppukeskustelu (kaikki osallistujat)

klo 15:30 Päätös

Webinaari sopii ensikertalaisille ja myös aiemmin osallistuneille. Webinaari on maksuton. Tallennamme tilaisuuden ja julkaisemme tallenteen METSTAn sivustolla.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan standardien käyttämisestä opetuksessa ja opiskelijoiden opinnäytteissä. Voit halutessasi lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä jo etukäteen meille tai kysyä suoraan webinaarin keskusteluosuudessa.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

RSS Feed

Lue myös