11.08.2023

Turvallisen tekniikan seminaari, 11.10-12.10.2023

Aiheina mm. uusi koneasetus, viranomaisten toiminta, kyberturvallisuus ja työpajoja

Turvallisen tekniikan seminaari järjestetään tuttuun tapaan Tampereella ja tällä kertaa kaksipäiväisenä. Ensimmäisenä päivänä on erityisaiheisiin perehtyviä työpajoja ja toisena päivänä varsinainen seminaari. Tapahtumapaikkana on Tampere-talo.

Pääseminaari

Uusi EU:n koneasetus (2023/1230) julkaistiin kesäkuussa 2023. Asetusta on sovellettava pääosin 20.1.2027 alkaen, mutta asetukseen sisältyy monia muitakin määräaikoja. Tämän vuoden seminaarissa perehdytään asetukseen sisältyviin muihin määräaikoihin ja siihen mitä tapahtuu ennen varsinaista soveltamisajankohtaa.

Esityksissä kuullaan myös koneasetuksen vaikutuksista koneiden markkinavalvontaan ja ilmoitettujen laitosten toimintaan. Koneasetuksen uutena turvallisuusvaatimuksena on kyberturvallisuus, jota käsitellään koneenrakentajan näkökulmasta. Kuulemme myös komission näkemyksiä aiheesta.

Päivän päätteeksi perehdymme ohjausjärjestelmästandardin SFS-EN ISO 13849-1 uuteen painokseen ja sen tärkeimpiin muutoksiin.

Työpajat

Tänä vuonna järjestetään 3 erillistä työpajaa ja sinulla on mahdollisuus osallistua yhteen niistä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koneturvallisuuden perusteiden tietämisestä on osallistujalle etua, mutta se ei ole välttämätöntä.

Työpaja 1: Konevalmistajan vastuut

Työpajassa käsitellään yrityksen tuotteiden turvallisuuden hallintaan liittyvää ohjelmaa. Painopisteenä ovat tuotevastuukysymykset.

Työpaja 2: Koneyhdistelmän riskinarvio

Työpajassa käsitellään koneyhdistelmän riskinarviointia painottaen koneen raja-arvojen tunnistamista ja vastuunjakoa eri toimijoiden välillä. Päivän aikana toteutetaan koneyhdistelmän riskinarviointi sen elinkaari huomioiden.

Työpaja 3: Merkittävä muutos

Uusi koneasetus esittelee käsitteen merkittävä muutos. Miten asetuksen kirjauksia voitaisiin soveltaa käytäntöön? Työpajassa aihetta lähestytään erilaisten case-tyyppisten harjoitusten kautta.

Ohjelma

Seminaarin tarkemman ohjelman löydät tästä.

Seminaaria ei tallenneta eikä striimata ja osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.2023 tästä linkistä.

Tule mukaan oppimaan uutta ja tapaamaan kollegoja!

Seminaari on tarkoitettu kaikille tahoille, joiden työ liittyy koneiden turvallisuuteen, vaatimustenmukaisuuteen tai jotka suunnittelevat koneita tai saattavat niitä markkinoille. Seminaarissa on tärkeää tietoa myös tutkimus ja -tarkastuslaitoksille sekä oppilaitoksille.

RSS Feed

Lue myös